Klara Box aan het Heilig-Kruisplein tijdens het Klarafestival 2018.

Concertboxen Klarafestival in Brussel-stad, Jette en Schaarbeek

JC
© BRUZZ
13/03/2019

De Klara Box, het concertzaaltje van amper 15 vierkante meter dat vorig jaar een enorm succes was op het Klarafestival, reist dit jaar door meerdere Brusselse gemeenten. Hij wordt eerst neergepoot op het Muntplein en daarna in Schaarbeek en Jette.

De concertcontainers geven je een unieke, intieme luisterervaring. Er is plaats voor maximaal drie toeschouwers, die er een kwartier lang een privévoorstelling te horen krijgen. Wie er voor je neus staat, weet je pas op het moment zelf. Dat kan zowel een jonge artiest als een van de grote kleppers van het festival zijn.

Dat de box dit jaar rondreist is nieuw, en het minizaaltje komt er ook op drie nieuwe plekken. Vorig jaar stond hij namelijk gestationeerd op het Heilig-Kruisplein voor Flagey. Nu begint de box op het Muntplein, en reist daarna verder naar de Louis Bertrandlaan in Schaarbeek en het Kardinaal Mercierplein in Jette.

Vooral die laatste locatie is bijzonder, want Jette haalde het in een wedstrijd van onder meer het Sint-Gillisvoorplein of opnieuw het Heilig-Kruisplein. Burgemeester Hervé Doyen had in een tweet opgeroepen om de box naar zijn gemeente te halen, met succes zo blijkt nu.

Om een privéconcert bij te wonen, moet je je hier wel even inschrijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Jette , Schaarbeek , Muziek , Klarafestival , Louis Bertrandlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni