© Photonews | Tijdens een marathon van maandag 20 tot en met maandag 27 mei treedt dEUS elke dag op met hun album "The Ideal Crash" uit 1999.

Eresteen van dEUS siert voortaan het voetpad van de Ancienne Belgique

TD
© Belga
21/05/2019

De Belgische rockgroep dEUS is maandagavond met een eresteen vereeuwigd in de stoep van de Ancienne Belgique (AB) in Brussel. Zanger Tom Barman en zijn muzikanten namen het eerbetoon in ontvangst aan de vooravond van hun Rewind-reeks waarbij ze acht avonden lang de liedjes uit hun befaamde album "The Ideal Crash" spelen.

Bij de Rewind-reeksen in de AB nemen Belgische artiesten de draad op met hun verleden door integraal een fel bewierookt album opnieuw te spelen. Eerder kwamen bands als The Scabs met Royalty in Exile (1990), De Mens met De Mens (1992) of Raymond Van Het Groenewoud met Nooit Meer Drinken (1977) al aan bod en ook zij kregen allemaal een eresteen in de Steenstraat.

Tijdens een marathon van maandag 20 tot en met maandag 27 mei treedt dEUS elke dag op met hun album "The Ideal Crash" uit 1999. De concerten zijn allemaal uitverkocht. "We hebben een lange geschiedenis met de Ancienne Belgique en we gaan hier niet lang over gaan. We zijn zeer vereerd en gaan zorgen dat nummer drie even goed wordt als nummer vijf en acht," verzekert Tom Barman, die eerder ook bij BRUZZ te gast was.

Voor de AB is het een evidentie dat de Belgische rockgroep dEUS nu de eer toekomt die het verdient. "We zijn ongelooflijk trots dat we dit stukje Belgische muziekgeschiedenis kunnen laten herleven. Acht dagen op rij is historisch voor de AB en dat moet natuurlijk vereeuwigd worden", vertelt Kurt Van Overbergh, artistiek directeur van de AB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, Tom Barman, dEUS, the ideal crash

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie