Exclusief: Horst lost z'n muzikale line-up

© De Asiat-site zal de thuisbasis zijn voor het festival Horst in 2019
| Het festival strijkt dit jaar voor het eerst neer op de Asiat-site.

Het kunst-, en muziekfestival Horst verlaat het kasteel in Holsbeek en slaat dit jaar z'n tenten op in Vilvoorde. Hun reputatie voor steengoede line-up's hebben ze alvast mee verhuisd naar de twintigste gemeente van Brussel.

Horst heeft zich op korte tijd weten te verankeren op de festivalkalender. Het concept waarbij kunst, architectuur en muziek in elkaar overlopen, sloeg meteen aan. Door hun unieke festival, maar ook door jaar na jaar een straffe rits artiesten naar Belgiƫ halen.

Daar slaagt het collectief Onkruid, dat het festival organiseert, ook dit jaar in. Internationale kleppers als disco-platendraaier Motor City Drum Ensemble en houseproducer John Talabot. Maar het Rusische technoproject Gesloten Cirkel en de Britse dj Joy Orbison die al een decennium meedraait.

Lokaal talent

Nu het festival dichter bij de hoofdstad doorgaat, kleurt de line-up van Horst erg Brussels. Deep in House-resident Chris Ferreira en Lawrence Le Doux vallen meteen op in het programma, maar ook vinylspeurder Aroh verruilt de toonbank van Crevette Records voor het festivalpodium.

Maar de programmatoren breken ook buiten Brussel, want Onkruid plukt muzikaal talent uit heel Belgiƫ. Zo zakken onder meer de Leuvense AliA, Gentenaar Nosedrip en het Antwerpse collecief DTM Funk die allemaal naar Vilvoorde af. De volledige line-up vind je hieronder.

190329_Horst Line-up 2019 Juist

HORST. 13 > 15/9, Asiat-site, Vilvoorde

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?