Horst Arts & Music lanceert nieuw clubconcept op Asiat-site in Vilvoorde

© Belga
23/08/2023
Updated: 24/08/2023 10.26u

Horts Arts & Music, het jaarlijks techno- en elektrofestival op de Asiat-site in Vilvoorde, lanceert eind oktober een nieuw clubconcept. Dat heeft het festival woensdag bekendgemaakt. Tot midden maart volgend jaar kunnen bezoekers genieten van twintig clubavonden op de site.

Het festival in Vilvoorde staat bekend om zijn creatieve en kunstzinnige insteek: elk jaar buigt een horde ontwerpers en artiesten zich over de podia om er stuk voor stuk kunstwerken van te maken. Sinds het tienjarig bestaan van het festival zijn zo al de meest uiteenlopende constructies de revue gepasseerd.

Dat concept wil de organisatie nu ook doortrekken naar de nieuwe clubavonden. In tegenstelling tot het festival, waar er altijd meerdere podia op meerdere locaties te vinden zijn, zullen de clubavonden steeds in één gebouw plaatsvinden. Het podium krijgt een spiraalvormige structuur, waar ook de vier wereldse elementen – aarde, water, lucht en vuur – verwerkt zitten in de beleving. "De structuur zorgt voor een intieme sfeer, of er nu veel of weinig mensen aan het dansen zijn", zegt organisator Jochem Daelman.

'Meer nightlife nodig'

De Horst-organisatie voelde naar eigen zeggen de nood om zich, naast het festival, ook te richten op een clubconcept. "We merkten dat er vragen kwamen naar meer nightlife in de regio. Die rol wilden we graag opnemen met Horst", zegt Daelman. "Het is de bedoeling om de club ook de komende jaren te laten doorgaan."

Het openingsweekend staat gepland voor 27 en 28 oktober. Elke avond zijn 800 bezoekers welkom. Geïnteresseerden kunnen vanaf 12 september tickets kopen. Die dag wordt ook de eerste programmatie bekendgemaakt.

De organisatie zou op de clubavonden zelf ook bussen voorzien die pendelen tussen de Asiat-site en het station van Vilvoorde, maar ook enkele keren per avond tot in Brussel rijden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni