Nachtclub Mirano gaat in 2019 opnieuw open

© Tijl Vereenooghe
| Na anderhalf jaar zou disco Mirano opnieuw opengaan.

De legendarische nachtclub Mirano is al sinds december 2017 gesloten, maar ontwaakt stilaan uit zijn slaap. Na een grondige renovatie van de boîte zal het feestgedruis in de Leuvensesteenweg hernomen worden in 2019. De Tennoodse buurtbewoners maken zich wel al zorgen.

Een groot zeil blokkeerde lange tijd de ingang van Mirano Continental, maar sinds vorige week is die opnieuw open. Sindsdien lopen arbeiders binnen en buiten om herstellingen voor te bereiden.

Vier avonden per week

Het gebouw is nu in handen van Jérôme Blanchart, die besliste om de discotheek te behouden. De nieuwe eigenaar stelde twee artistieke directeurs aan, zo vernam Le Soir. Eentje voor de house-avonden op vrijdagavond, de andere verzorgt het hiphop-programma op zaterdagavond.

"We zouden graag minstens vier avonden openen, met telkens een andere insteek zodat we de verschillende doelgroepen bereiken. Daarover moeten we nog brainstormen", aldus Blanchart, die met SPIRITO club en Victoria Bar al een aardige portefeuille heeft in het Brusselse nachtleven. Mirano zou ook opengesteld worden voor privé-evenementen.

Grondige renovatie nodig

Een precieze heropeningsdatum is niet bekend. De voormalige filmzaal, beschermd Brussels patrimonium, wacht al 30 jaar op een grondige renovatie. Elektriciteitskabels en het ventilatienetwerk zijn aan vervanging toe.

De herstellingswerken zullen worden uitgevoerd in samenspraak met het Gewest. Buurtbewoners zijn echter sceptisch, want de nachtclub zorgde in het verleden voor veel overlast. Burgemeester Emir Kir (PS) nam zelfs maatregelen.

De vergunningen voor de renovatie moeten nog afgeleverd worden. Het onafhankelijk gemeenteraadslid Thierry Balsat ziet daarin zijn kans schoon om tijdens het openbaar onderzoek te protesteren. "Men moet ervoor waken dat de problemen uit het verleden zich niet herhalen", zegt hij in La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?