Bozar en Buurthuizen geven gratis tickets aan kansarmen

© Yannick Sas

Het Paleis voor Schone Kunsten en de Buurthuizen van Brussel-Stad werken vanaf volgend seizoen samen om kansarmen de cultuurtempel binnen te loodsen. Bozar voorziet daarvoor meer dan duizend gratis tickets.

"Cultuur mag niet abstract worden," klinkt het bij Bozar. Daarom werken ze vanaf 1 september 2019 - de start van het volgende cultuurseizoen - samen met de Buurthuizen van Brussel-Stad. "Iedereen moet er kennis mee kunnen maken en er plezier aan kunnen beleven."

Het Brusselse kunsteninstituut engageert zich om volgend seizoen 1250 gratis tickets te verspreiden aan bezoekers van de Buurthuizen. Vijfhonderd van die tickets zijn voor een select aantal muziekoptredens. Met de andere 750 kan je naar een tentoonstelling in het Paleis. De Buurthuizen zullen ook drie keer per jaar ruimtes in Bozar mogen gebruiken. Bozar krijgt wel 25.000 euro van Brussel-Stad om de ticketkost enigszins te dekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?