Fin-de-Siècle Museum pas open midden 2013

EVC
© brusselnieuws.be
24/07/2012
Het Fin-de-Siècle Museum aan het Koningsplein gaat zeker zes maanden later open dan gepland. Het opent pas in het voorjaar van 2013. De verbouwingswerken hebben vertraging opgenomen. Dat meldt tvbrussel.

Het Fin-de-Siècle Museum heeft al veel stof doen opwaaien. Nog voor het er is. Het richt zich vooral op de kunst en design uit de art nouveau en ook de art deco.

Voor de komst van dat museum in het gebouw van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSKB) in de Regentschapstraat moest het Museum voor Moderne Kunst de baan ruimen. De beslissing van museumdirecteur Michel Draguet om het museum voor Moderne kunst te sluiten botst(e) op een storm van protest.

Vertraging
En die storm gaat nu wellicht opnieuw oplaaien, met het nieuws van het uitstel van de geplande openingsdatum van het Fin-de-Siècle Museum. Reden is het feit dat de werken, onder leiding van de Regie der Gebouwen, vertraging oplopen.

Het nieuws van het uitstel komt van kunstjournalist en -activist Bernard Hennebert. De persdienst van het museum bevestigde aan tvbrussel dat het Fin-de-Siècle Museum pas in mei of juni van 2013 opengaat. De Brusselse museumraad is alvast niet op de hoogte van dit uitstel.

Of, waar en wanneer het Museum voor Moderne Kunst opnieuw opengaat, is absoluut nog niet duidelijk.

De federale culturele instellingen

De federale wetenschappelijke instellingen verkeren in crisis. Het museum voor Moderne Kunst is al sinds 1 maart 2011 gesloten, de opening van de afdeling art nouveau van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis is uitgesteld. Bovendien rijzen vragen over de verspreiding van de art-nouveaucollectie over drie musea. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , De federale culturele instellingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni