Jari Demeulemeester verkozen tot ‘Brusseleir vè et leive’

© BRUZZ
| Jari Demeulemeester bij zijn afscheid van Ancienne Belgique (archiefbeeld)

Voormalig AB-directeur Jari Demeulemeester mag zich voortaan ‘Brusseleir vè et leive’ noemen. Volgens Be.brusseleir leverden zijn uitgesproken liefde voor Brussel en zijn medewerking aan de uitbouw van het sociaal-cultureel leven in Brussel hem de prijs op. Anne Teresa De Keersmaeker wordt Brusseles Van ’t Joêr 2018.

“Zijn inzet in het Brusselse jeugdhuiscircuit, en nadien in de Beursschouwburg en de Ancienne Belgique, is voor ons voldoende om hem de prijs te geven,” zegt Geert Dehaes, directeur van Be.brusseleir, aan BRUZZ.

“Bovendien zet hij zich al jarenlang in voor artistieke expressie in alle registers van het Nederlands, ook in het Brussels,” vervolgt Dehaes. “Dat zijn redenen genoeg om Jari Demeulemeester onze prijs te overhandigen.”

Die prijs is een reproductie van een foto van beroemde kunstenaars – met onder andere René Magritte – die in het Brusselse café ‘Goudblommeke in Papier’ hangt.

Voor wie Jari graag aan het werk hoort, is er elke maandagavond Jari's Wonderland op FM 98.8. Herbeluisteren kan op BRUZZ.be.

Weik van ‘t Brussels

Brusseles Van ’t Joêr 2018 is dan weer de Brusselse choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. “Brussel is voor De Keersmaeker niet enkel één van haar voornaamste inspiratiebronnen,” aldus Dehaes.

“Daarnaast zet ze de stad met haar artistieke creaties internationaal op de kaart en brengt haar werk jonge mensen dichter bij de hoofdstad,” legt Dehaes uit.

Beide prijzen worden op maandag 10 december uitgereikt als afsluiter van de Weik van ’t Brussels. Dat is een jaarlijks initiatief van organisatie Be.brusseleir om het Brussels dialect tien dagen lang in de verf te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?