Manneken Pis krijgt duizendste kostuum

© PD
| Het kostuum, een creatie van de Brusselse couturier Jean-Paul Lespagnard, staat in het teken van het Atomium, dat ook het kostuum heeft geschonken.
Updated: 12-05-2018 - 13:29

Op het Brusselse stadhuis is zaterdagmiddag het 1.000ste kostuum van Manneken Pis feestelijk voorgesteld. Het kostuum, een creatie van de Brusselse couturier Jean-Paul Lespagnard, staat in het teken van het Atomium, dat ook het kostuum heeft geschonken.

"Het 1.000ste kostuum mocht niet zomaar een kostuum zijn", zegt Karine Lalieux, Brussels schepen van Cultuur. "Het moest een mijlpaal zijn. We hebben daarvoor ook gebroken met de traditie.

Normaal zijn het verenigingen of personen die zelf aanbieden om Manneken Pis een kostuum te geven, voor deze ene keer zijn we zelf op zoek gegaan naar iemand. Het kostuum moest iets zijn dat Manneken Pis eer aandoet en we hebben daarom gekozen voor een ander Brussels symbool, dat ook een verjaardag viert, het Atomium."

"Het was voor ons een eer om dit kostuum te schenken", zegt Arnaud Bozzini, tentoonstellingsdirecteur van het Atomium. "Zowel Manneken Pis als het Atomium maken deel uit van de Brusselse identiteit, van ons collectief geheugen en staan symbool voor het Belgisch surrealisme."

Manneken Pis zal het nieuwe kostuum dragen tot zondagavond. Ter ere van het 1.000ste kostuum is zijn garderobe zaterdag ook gratis te bezoeken, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?