Openluchtzwembad Grimbergen blijft dicht door tekort aan redders

© Grimbergen leeft

Het openluchtzwembad Lammekes in Grimbergen, een van de dichtstbijzijnde voor Brusselaars, zal in juli en augustus gesloten blijven. De gemeente vindt onvoldoende redders om de veiligheid te garanderen. "Dit is al een tijdje een probleem", zegt schepen van Sport Tom Gaudaen (Open VLD) aan Bruzz.

Grimbergen zegt in een mededeling dat het de voorbije jaren steeds moeilijker werd om voldoende redders te vinden voor het openluchtzwembad. Dit jaar bleek dat voor het eerst een onmogelijke opdracht, luidt het.

"Ook voor het overdekte Pierebad in Strombeek-Bever heeft de gemeente het al een hele tijd moeilijk om voldoende redders te vinden. Al enkele keren moest het zwembad onvoorzien sluiten omdat er te weinig redders aanwezig zijn", aldus het gemeentebestuur. Omwille van de sluiting van Lammekes zal het overdekte zwembad in juli en en augustus op weekdagen een uur langer open zijn dan normaal.

Knelpuntberoep

De schepen van Sport Tom Gaudaen (Open VLD) betreurt dat het openluchtzwembad gesloten blijft en wijst erop dat het probleem niet nieuw is. "We zitten al een tijdje met een tekort aan redders", zegt hij aan Bruzz. "In het algemeen is er in Vlaanderen een tekort van 300 redders."

"Begin dit jaar heeft de sector van de zwembaden Vlaams minister van Werk Muyters gewezen op het dreigende tekort aan redders", aldus Shaireen Aftab van de VDAB.

De minister heeft VDAB daarop gevraagd om een vooropleiding te organiseren dat toelaat werkzoekenden voor te bereiden op het ingangsexamen dat de sector organiseert en dat toegang geeft tot de opleiding van 64 uren om het diploma van redder te bekomen. In totaal hebben zich hiervoor meer dan 100 kandidaten ingeschreven.

De openluchtzwemmer

Het kwik stijgt naar de dertig graden, en in Brussel is nergens een openluchtzwembad te bekennen. Wij gingen voor u op zoek naar plekken waar u toch een frisse duik kan nemen, en dat binnen het uur reizen vanuit de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?