Schaarbeek organiseert lichtfestival in februari

LBU
© BRUZZ
19/12/2016

Tijdens het eerste weekend van februari 2017 organiseert de gemeente Schaarbeek voor het eerst het lichtfestival Citizen Lights in de omgeving van de Louis Bertrandlaan. Het festival zou voortaan elke twee jaar moeten plaatsvinden.

Op 2, 3 en 4 februari vormen de Louis Bertrandlaan en de omliggende wijk het decor van het eerste Schaarbeekse lichtfestival Citizen Lights. Bedoeling is om met lichtinstallaties en -projecties buurtbewoners en andere Schaarbekenaren naar de wijk te lokken.

Hiermee springt de gemeente op dezelfde trein als het Gewest, dat al enkele jaren een lichtfestival langs het kanaal en op de Kleine Ring organiseert. Ook in andere steden als Gent en Antwerpen heeft het concept al zijn populariteit bewezen.

Het initiatief past binnen de intentie van het gemeentebestuur om van de statige Louis Bertrandlaan een economische hotspot te maken, net zoals de Parvis in Sint-Gillis. De brede laan leent zich daartoe, en recent hebben er al verschillende nieuwe zaken de deuren geopend.

Voor de geplande heraanleg van de straat, die volgens het gemeentebestuur aan de Louis Bertrandlaan de allure van de Rambla in Barcelona moet geven, is intussen een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd.

Als het lichtfestival een succes wordt, wil de gemeente het elke twee jaar laten plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Cultuurnieuws , Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni