KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg)

Stadstheater KVS heeft vandaag haar programma voor het volgende culturele seizoen voorgesteld. Bij de nieuwe creaties valt vooral de continuïteit op, want de KVS-gezichten bouwen veel voort op hun eerder werk. Na nieuwjaar trekt vooral spektakelstuk JR de aandacht naar zich toe.

Het is een opvallende rode draad in het programma van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg: heel wat premières bouwen voort op eerdere producties. Thetaergezelschap Peeping Tom vervolledigt met Kind de trilogie die ze met Vader en Moeder begonnen en Moya Michael danst na Koishwan en Eldorado een derde deel aan haar Coloured Swan-reeks.

Dat getal drie keert trouwens vaker terug in de seizoensbrochure. In de eerste plaats wordt de nieuwe theatertroïka tussen het Théâtre National, De Munt en de KVS er opnieuw in de kijker gezet. Daarnaast zet de schouwberg, net als De Munt met hun Mozartoperatrilogie, een eigen theaterdrieluik op poten. De drie verbonden voorstellingen A Reason to Talk, (Not) My Paradise en Let us Believe in the Beginning of the Cold Season van KVS-gezicht Sachli Gholamalizad wordt voor het eerst op drie aansluitende avonden opgevoerd.

Spektakel en succeshernemingen in 2020

Na nieuwjaar verlaat de KVS even de Arduinkaai voor het spektakelstuk JR van FC Bergman. De productie ging in 2018 in première in Schelle en werd toen vol lof onthaald. Na voorstellingen in Gent, Amsterdam en Parijs komt JR in 2020 voor het eerst naar Brussel. In maart strijkt het stuk neer in Paleis 12.

Ook na nieuwjaar komen de schouwburggezichten met nieuw werk. Zo werd Junior Mthombeni geïnspireerd door de figuur van Winnie Mandela en laat choreografe Lisbeth Gruwez zich leiden door de muziek van Claude Debussy.

Tot slot, wie vorig jaar een aantal voorstellingen in de KVS misliep krijgt in het nieuwe seizoen opnieuw een kans voor enkele van hun meest succesvolle producties. Bruno Vanden Broecke staat weer op de planken met z'n monoloog Para, de Brelmusical L'homme de la Mancha wordt opnieuw opgevoerd en ook de Gruwez' dansvoorstelling The Sea Within uit 2018 keert in 2020 terug.

Het volledige programma vind je op de site van de KVS.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Podium , KVS , Seizoensvoorstelling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni