Recordeditie voor Museum Night Fever

© Bart Dewaele
| Archiefbeeld

In totaal bijna 68.000 bezoeken aan 27 deelnemende musea, en bijna 17.000 unieke bezoekers. Dat is de balans na Museum Night Fever in Brussel, het evenement waarbij musea gezamenlijk een zaterdagavond in het voorjaar de deuren wagenwijd openzetten, en concertjes, performances en andere bijzonderheden organiseren. "Een recordeditie met één bezoekuur langer en meer deelnemende musea dan ooit tevoren."

Een Charleston-avond voor het laatste openingsweekend van het Museum van Elsene voor het drie jaar sluit, geïmproviseerde metaalpercussie door Kunsthumaniora Brussel in het Legermuseum, of een stille wandeling door de vzw Passe Muraille in mime en gebarentaal door het Museum van Natuurwetenschappen. Het waren slechts enkele blikvangers van deze editie van Museum Night Fever, die begon om 19 uur en stopte om 2.

Vijf musea namen dit jaar voor het eerst deel, waaronder het Museum van de Kruisboogschutters, met schietdemonstraties en intieme concertjes.

Volgens de organisatie kenden alle musea een zeer goede opkomst. Verhoudingsgewijs kegen de grote musea de meeste bezoekers over de vloer, met bijvoorbeeld 12.400 bezoekers in het BELvue Museum, maar ook de kleinere musea lokten volle zalen. In het Joods Museum waren er 1.500 bezoekers, in de GardeRobe MannekenPis 650, en in het art & marges museum 500.

Drie vierde van de bezoekers was onder 35 jaar. Gratis pendelbussen van openbaarvervoermaatschappij MIVB brachten de bezoekers de stad rond, terwijl ze ook in de bussen zelf verrast werden door performances. Tijdens de vorige edities namen er 23 musea deel en waren er 16.500 unieke bezoekers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?