Joost Vandecasteele & Joris Van den Brande: De ideale clash

Joost Vandecasteele blijft zijn actieve zelve, ook in het land waar zijn roots liggen: het theater. Dit najaar verschijnt hij er opnieuw aan de zijde van zijn oude RITCS-compagnon Joris Van den Brande, met wie hij eerder Sorry voor alles maakte.

Schandalig hoe sommige mensen zomaar romans, comics, televisieseries, stand-upcomedy, games en tegenwoordig ook nog goede fotografie uit hun mouw schudden! Neem nu Joost Vandecasteele. Hij studeerde theaterregie aan het RITCS, maakte van 2005 tot 2009 theatergezelschap Abattoir Fermé mee groot, won in 2010 de debuutprijs voor de verhalenbundel Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij, en presenteerde in het Kaaitheater de comedyshow Otaku waarmee hij geselecteerd werd voor het TheaterFestival. Hij is bezig aan een videogame en schreef ondertussen columns, de televisieserie Generatie B, het beeldverhaal Bella, en pas nog Wraakengel, de recentste in een reeks romans.

Theatergewijs was er enkele jaren geleden de Bronks-productie Sorry voor alles. Daarin speelt hij samen met Joris Van den Brande een stel dementerende personages dat de toestand van de in blessuretijd verkerende wereld bespreekt bij niemand minder dan God, die er zelf ook niet goed aan toe is.

Joris Van den Brande was een kompaan van Vandecasteele aan het RITCS in Brussel. Hij speelde net als Vandecasteele bij Action Malaise, was te zien bij de KVS en is nu vast lid van Lazarus. Daarnaast is hij groot kind aan huis bij Bronks, waar hij onder meer de hits Zolderling met Jan Sobrie en Geef mijn hand terug met Joris Hessels maakte.

Het is nu dus opnieuw voor Bronks dat Joost en Joris uitpakken met Clash. Die clash speelt zich af tussen lichaam en geest. De twee kijken met enige verwondering in het brein, en naar de relatie van dat brein met het lijf, dat niet altijd overweg kan met wat er in het brein omgaat. Enfin, mens sana in corpore sano-toestanden, maar ook omgekeerd of integendeel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?