Theatershow over Belgische muziekgeschiedenis komt naar Brussel

© Belpop Bonanza
| Jan Delvaux en Jimmy Dewit tijdens een van hun shows.

Jan Delvaux en Jimmy Dewit presenteren 'Belpop Bonanza, de City Specials', een theatershow over de mooiste momenten uit de Belgische muziekgeschiedenis. Met de show trekken ze naar tien steden of regio's.

In februari volgend jaar komt Belpop Bonanza naar de Ancienne Belgique, waar Delvaux en Dewit hun licht laten schijnen over veertig jaar AB-geschiedenis. Belpop Bonanza is daarvoor al geland in Peer en Genk, en trekt na Brussel nog verder naar de Noordrand van Brussel, Halle, Heist-op-den-Berg, Mechelen, Lommel, de Westhoek en Lier.

Belpop Bonanza, dat zijn Jan Delvaux en Jimmy Dewit. Delvaux is al jaren verbonden aan Radio 1 en hij werkte mee aan het tv-programma 'Belpop' op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale drijfveer achter Discobar Galaxie. Hij maakt soundtracks, onder andere voor de komische dramaserie 'Callboys', die verscheen op Vier. Samen gaan ze op zoek naar merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto's, bewegend beeld en humor.

Eerder bracht Delvaux 'Belpop Bonanza' uit, een boek met meer dan 150 vertellingen uit 60 jaar Belgische popmuziek. Daarnaast verscheen de CD-compilatie 'Belpop Bonanza', waarop Delvaux en Dewit de mooiste nummers uit hun shows verzamelden. De laatste show, Belpop Bonanza Quattro, was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?