Opendeurdag bij serres van de Stad Brussel

Een van de serres in Sterrebeek.

De Koninklijke Serres in Laken zijn vrijdagavond voor het laatste open voor het publiek, maar de minder bekende serres van de Stad Brussel in Sterrebeek openen een dag later eenmalig hun deuren.

De serres zijn gelegen in Sterrebeek, aan de rand van Brussel. Ze worden gebruikt om planten, bloemen en boompjes te kweken die in de straten van de stad geplant worden. Eerder dit jaar ging BRUZZ er op bezoek.

“De serres zijn onmisbaar voor het beschermen van planten die nodig zijn voor Brussel. Ze zorgen voor een kleurrijke stad. Maar de functie van bloemen en planten binnen het stadscentrum is meer dan opfleuren: ze zorgen ook voor het welzijn van de Brusselaars, de strijd tegen luchtvervuiling en hittegolven. Daarvoor zijn de serres broodnodig: om de natuur terug een plaats te geven in onze wijken”, zegt schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo) in een persbericht.

Praktisch

Bezoekers kunnen eenmalig gegidste rondleidingen volgen om 11u30, 13u30 en 15u30, of tussen 10u en 17u vrij rondwandelen tussen de bloemen en planten. Er zijn ook informatiestanden. Om ter plaatse te geraken zullen gratis shuttles worden ingelegd tussen metrostation Kraainem en de serres.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?