Kwekerij van Brusselse bloemen zet de deuren open

Verstopt in het Vlaamse Sterrebeek liggen de serres waar de bloemen groeien die het Brusselse straatbeeld sieren. Zaterdag zetten de serres hun deuren open voor het publiek. “De serres van Sterrebeek zijn een goedbewaard geheim,” zegt schepen Khalid Zian (PS).

Van de Anspachlaan in het centrum, tot het Bockstaelplein in Laken: de bloemen die het Brusselse straatbeeld kleuren, zijn ongetwijfeld gekweekt in Sterrebeek. Daar kweken tien personeelsleden van de Stad Brussel op 11 hectare grond bloemen als dahlia's en begonia's. Ook de kleine palmbomen die in de voetgangerszone staan, komen uit de serres.

Tijdens de opendeurdag wil schepen voor Milieu van de Stad Brussel, Khalid Zian (PS) laten zien dat de serres, hoewel ze niet zo fenomenaal zijn als de Koninlijke Serres in Laken, toch het bezoeken waard zijn. "Er wordt hier een enorme productie gekweekt, en we nodigen de Brusselaars daarom van harte uit om deze verborgen schat te ontdekken,” zegt Zian. Ook door het jaar heen kunnen geïnteresseerde bezoekers een kijkje nemen.

De serres van de Stad Brussel huisden aanvankelijk in Laken. Ze verhuisden naar Sterrebeek toen er ruimte moest worden gemaakt op het terrein van de Heizel voor de Wereldexpo van 1958.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?