Podcast

antipode #2 met Dalilla Hermans en Jan Wallyn

Bram Van de Velde
© BRUZZ
20/04/2021

Cogito ergo sum, wist René Descartes al in de zestiende eeuw. Handig gerecycleerd door zangeres Billie Eilish in haar hit 'I think therefore I am.' Ik denk dus ik ben. Maar wie ben ik? En als ik denk, wat denk ik dan van mezelf? En van de ander? Als zelfkennis het begin van alle wijsheid is, ben ik dan dom als ik nog steeds zoek naar mezelf? Mogen we zijn wie we willen zijn? En zo niet, waarom niet? Is Jan Wallyn eindelijk wie die wil zijn, in deze genderfluïde tijden? En is schrijfster en activiste Dalilla Hermans nog steeds op zoek naar zichzelf? René en Billie waren belet, dus kruisen Jan en Dalilla de degens in deze auditieve strijd om identiteit.

Over deze podcastreeks

Antipode is de nieuwe podcastreeks van BRUZZ en de VUB. Twee gasten met een verschillende achtergrond, specialisatie of mening praten over elkaars vakgebied, over zichzelf en de dingen des levens.

Minstens een van hen heeft een duidelijke link met de VUB, als professor, onderzoeker, student of fellow. Radiopresentator Bram Van de Velde is geprivilegieerd luisteraar en moderator.

Wil je meer weten over de projecten en het engagement van de VUB in Brussel, neem gerust een kijkje op de website van weKONEKT.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie