Bekende brasserie Falstaff opnieuw open

© Marc Delforge / Flickr
| Na ruim een jaar sluiting vanwege verbouwingswerken, gaat de iconische brasserie weer open.

De bekende art-nouveau brasserie in het centrum van Brussel is, na een sluitingsperiode van meer dan een jaar, opnieuw open. Het officiële openingsfeest is pas in januari, maar klanten kunnen er nu alvast iets drinken en eten.

In mei vorig jaar was de brasserie, jarenlang een begrip in het centrum van Brussel, plots potdicht. Eerst werd er gezegd dat de sluiting te wijten was aan de voetgangerszone, maar al snel bleek dat eigenaar AB Inbev achter de sluiting zat.

“Het is een beschermd gebouw met een statige uitstraling en heel veel geschiedenis. De kwaliteit van de uitbating liet echter te wensen over. De Falstaff verdient beter,” liet AB Inbev toen weten. Het bedrijf liet bij de sluiting het meubilair uit de zaak halen en timmerde het pand zelfs dicht.

falstaff2.jpg
Dichtgetimmerd.

De uitbaters waren het niet eens met de beslissing en spanden een procedure in kortgeding aan tegen de eigenaar. Daarop moest AB Inbev de sleutels terug overhandigen aan de uitbaters. Zij kregen echter een lege zaak, met dichtgetimmerde ramen, terug.

Ongeveer een jaar later is de brasserie terug open. “We hebben de hele zaak vernieuwd,” laat uitbater Emilio Shoaib weten aan BRUZZ. “De officiële opening is gepland voor januari, maar klanten zijn nu ook al welkom,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?