Cafémonument Le Cirio weer open

© erfgoed.brussels
| De Cirio schittert weer.

Het stijlvolle traditiecafé Le Cirio naast de Beurs is opnieuw open, na een renovatie die drie maanden duurde. Op foto's is te zien hoe het beschermde interieur in ere is hersteld.

De voorbije maanden werd het interieur van het elegante café uit 1886 gerenoveerd. De vloerbedekking uit linoleum werd vervangen door een massief eikenhouten Engels parket. Het interieur - ook het magnifieke sanitair - werd gerenoveerd. Sinds juli is de zaak nu opnieuw open.

Ondertussen wordt wel nog verdergewerkt aan de glazen luifel voor het café. De gerenoveerde versie daarvan moet in september van dit jaar af zijn. De werken worden gesubsidieerd door het Brussels Gewest.

Café Le Cirio werd geopend door een Italiaanse zakenman die oorspronkelijk ook specialiteiten uit zijn land serveerde. Gaandeweg werd het etablissement een Belgische brasserie.

Het interieur van het café, dat begin de 20ste eeuw nog werd gewijzigd, is grotendeels uitgevoerd in belle époquestijl met heel wat art nouveau en neo-renaissance-elementen.

Cirio gerenoveerd
© erfgoed.brussels
| Het interieur werd gerenoveerd, met 1923 als referentiepunt.
cirio vloer
© erfgoed.brussels
| Het linoleum werd vervangen door een Engels parket in massief eikenhout. De foto toont een momentopname met kale vloer voor het parket wordt gelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?