Eerste Belgian Whisky Festival in Autoworld

© PhotoNews

In het Autoworld museum in Brussel wordt van 1 tot 3 juni voor het eerst het Belgian Whisky & Spirits Festival georganiseerd. Meer dan 70 exposanten zullen er hun premium sterke dranken als whisky, rum en gin in de kijker zetten.

Het festival richt zich zowel op kenners als op nieuwsgierigen. Bezoekers kunnen terecht op meer dan 120 standen, waar ze van honderden flessen kunnen proeven. Het aanbod wordt verzorgd door stokerijen, maar ook door onafhankelijke bottelers. Zowel Belgische als internationale exposanten tekenen present.

Als aanvulling op de whisky, rum, gin, cognac, armagnac, calvados, vodka, tequila, mezcal, pisco of grappa worden er ook nevenproducten zoals sigaren voorzien. De geïnteresseerden kunnen er zich zelfs Schotse kilts aanschaffen. Aan de cocktailbar kan je verschillende recepten zelf uitproberen.

Er worden ook 18 thematische masterclasses georganiseerd. Experts geven er hun kennis door aan het grote publiek. Zo bestaat de mogelijkheid om zelf te leren hoe gin gemaakt wordt, maar kan je ook alle te weten komen over de Japanse brouwers van saké.

Deelnemers aan het festival moeten verplicht 18 jaar of ouder zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?