Frietkot Vandermeulen viert 130 jaar met één ton gratis friet

© Toon Hendrickx/BRUZZ
| Veel volk op de Grote Markt voor de gratis frietjes.
Updated: 26-06-2018 - 13:56

De Lakense frituur Vandermeulen viert haar 130 jarige bestaan en dat doen ze met maar liefst één ton gratis frieten. Wie wil meevieren met een gratis pakje friet, moet op de Grote Markt zijn.  

Het idee om één ton friet uit te delen komt van Jonathan (23), de achterkleinzoon van de oprichtster van de familiezaak, die de frituur vandaag uitbaat. Met één ton friet kan de frituur zo'n 4.000 pakjes aanbieden aan iedereen die de verjaardag van de zaak wil meevieren, zo bericht La Dernière Heure.

Jonathan is al de vierde generatie van de familie die in het frietkot staat en zet met trots het werk van zijn voorouders verder. Hij staat met de frituur op verschillende plaatsen in Brussel, zoals het Peter Benoitplein in Neder-Over-Heembeek en op het Flageyplein in Elsene, maar begeeft zich soms ook buiten Brussel. Zo staat de frituur bijvoorbeeld ook op de 24 uur van Spa en op het carnaval van La Louvière. 

Wie wil genieten van een gratis pakje friet, kan dinsdag tussen 12u en 20u terecht op de Grote Markt. Heel wat mensen vonden alvast de weg naar het frituur, zo stelde BRUZZ ter plaats vast. 

20180626_Grote Markt_frietkot_rij
© Toon Hendrickx/BRUZZ
| Er staat een lange wachtrij voor het pop-upfrituut op de Grote Markt.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?