Iconisch restaurant Maison du Cygne blijft bestaan

Het dreigde te verdwijnen, maar restaurant La Maison du Cygne op de Brusselse Grote Markt mag op termijn toch de deuren openhouden. Nadat de eigenaars, de horeca-broers Beyaz, hun failliet uitriepen neemt de ploeg van l'Ecailler du Palais Royal de zaak over. Ze herstarten ook die andere legendarische zaak L'Ommegang. “We gaan ze in hun oude glorie herstellen.”

maison_du_cygne_01.jpg
© EmDee
| La Maison du Cygne is gered. Ook Brasserie L'Ommegang zal een tweede leven leiden.

Elf iconische Brusselse restaurants werden eind vorige maand failliet verklaard. De schuldenberg van de Beyaz-broers was te hoog geworden, waardoor het onmogelijk was de activiteiten voort te zetten.

Eén van die iconen is Brasserie Georges. Dat werd al gered door zakenman Thierry Blanchart. Nu heeft ook twee andere Beyaz-vlaggenschepen een nieuwe eigenaar gevonden: Debora Abraham en het team van L'Ecailler du Palais Royal aan de Zavel nemen zowel het ex-Michelin-restaurant La Maison du Cygne als L'Ommegang op de Grote Markt over.

“Zoals bij l’Ecailler nemen we een huis in handen dat barst van de geschiedenis,” zegt Abraham in Le Vif. “We gaan het in zijn oude glorie herstellen, maar tegelijkertijd ook een nieuwe dynamiek geven met respect voor de traditie. Zo zullen we uiteindelijk met onze restaurants aanwezig zijn op twee van de mooiste plekken in Brussel. Met het nieuwe Maison willen we mensen opnieuw zin geven om naar het centrum van Brussel te komen.”

Bistronomie

In eerste instantie zullen enkel het gelijkvloers en het terras worden uitgebaat bij La Maison du Cygne. Daar zal een zogenoemde ‘bistronomie’ ontstaan, iets tussen brasserie en gastronomische keuken, met zestig zitplaatsen. Op langere termijn zal op iedere verdieping een ander restaurantconcept worden geopend.

De ambities voor La Maison zijn groot bij de nieuwe ploeg. Ze willen opnieuw een Michelinster veroveren, net zoals ze al deden voor l’Ecailler. De exacte openingsdatum voor het vernieuwde Maison du Cygne en L'Ommegang moet nog bekend worden gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?