Frederiksborg 2

| Frederiksborg, aan de voet van de basiliek van Koekelberg, is één van de etablissementen.

Faillissement van elf iconische restaurants bevestigd

TDN
© BRUZZ
20/02/2018

Elf iconische Brusselse restaurants, waaronder La Maison du Cygne en Brasserie Georges, zijn zopas failliet verklaard. Dat werd aan BRUZZ bevestigd door de advocaat van de eigenaars. De schuldenberg van de horeca-broers Beyaz is te groot geworden, waardoor het onmogelijk was de activiteiten voort te zetten.

Het doek is gevallen over elf restaurants die tot het horeca-imperium van de broers Beyaz behoren. Het gaat om Maison du Cygne, Chaloupe d'Or en Brasserie de l'Ommegang op de Grote Markt. Verder moeten ook Brasseries Georges, Manhattan, Paon Royal, Café de l'Opéra, North Express, La Pergola, Brasserie de Bruxelles en Frederiksborg de deuren sluiten.

De broers Beyaz probeerden een doorstart te forceren via de wet op de continuïteit van de onderneming (WCO), maar dat zou volgens vier voorlopige bewindvoerders die door de rechtbank zijn aangesteld niet uitmaken.

Sinds ze op 9 februari aan hun opdracht begonnen, konden ze enkel vaststellen dat een faillissement de enige uitweg is. Er is geen geld meer om de zaken open te houden, klinkt het. Zij schaarden zich bij het parket, dat het faillissement van de restaurants vorderde. De Brusselse rechter volgde dat devies.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Resto & Bar , Economie , restaurants , faillissement , Beyaz , rechtbank van koophandel , Frederiksborg , Brasserie Georges , Maison du Cygn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni