Restaurant Bar Bik failliet

© Comité Alhambra
| Bar Bik 'wegens omstandigheden' gesloten.

Restaurant Bar Bik, geliefd onder menig Brusselaar en KVS-bezoeker, is sinds enkele weken gesloten. In juni werd bij de Brusselse rechtbank van koophandel een faillissement aangevraagd.

Slecht nieuws voor liefhebbers van fusionrestaurant Bar Bik, voluit Brussels International Kitchen. De bistro op de Arduinkaai is sinds enkele weken gesloten. Dat meldt de ondernemer zelf op een briefje dat aan het raam kleeft, en bevestigt ook een medewerker van het nabijgelegen restaurant Beaucoup Fish.

Het restaurant is financieel in zwaar weer geraakt, getuige de aanvraag voor een faillissement van 12 juni in het Belgisch Staatsblad. De hippe bistro met gezellige huiskamersfeer zat nochtans vaak vol. Bezoekers moesten, zeker voorafgaand aan voorstellingen in het theater, reserveren om zich te vergewissen van een tafeltje.

Bar Bik
Wegens omstandigheden gesloten, meldt een briefje op het raam.

Betaalbare bistro sinds 2006

Bar Bik werd in 2006 opgericht door Maarten Bollen en David Schulpen. De stadsbistro zette betaalbare gerechten op de wisselkaart, waarin zowel klassieke Belgische keuken als invloeden uit andere landen en werelddelen op terug te waren vinden. Het kleine broertje van de Michelingids, de Bib Gourmand, tipte de bistro in 2011 als één van de betere betaalbare restaurants in Brussel.

Wijkcomité Alhambra, die zich inzet voor de leefbaarheid van de buurt rond de KVS, betreurt de sluiting. "We hopen dat ze snel weer open zullen gaan," schrijft het collectief op haar Facebookpagina. Het is voorlopig niet bekend wat er met het restaurant zal gebeuren. Op moment van schrijven is het niet gelukt om de ondernemer te bereiken voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?