Tijdelijk fietscafé opent in Molenbeek

© Tandem
| Pop-up fietscafé Tandem, toen het nog in Etterbeek geopend was.

Pop-up fietscafé Tandem opent op woensdag de deuren in het gemeenschapscentrum Maritiem in Molenbeek. Je kan er tijdelijk terecht voor eten en drinken, terwijl een professional je fiets repareert. Al hoeft dat laatste niet per se: ook mensen zonder fiets zijn er welkom.

Het concept van de bar is simpel: klanten kunnen eten en drinken bestellen, terwijl een fietsenmaker zich over hun stalen ros ontfermt.

Het fietscafé streek vorige zomer ook al kortstondig neer in het Jean Félix Happark in Etterbeek. Nu kreeg het van de gemeente Molenbeek tijdelijk de toestemming om zich te vestigen in het gemeenschapscentrum Maritiem. “Zowel het café als het reparatieatelier zijn in dezelfde ruimte”, zegt Florent Verstraeten aan BRUZZ. Hij is samen met zijn vriendin Céline Ruyssen de eigenaar van het café.

Met een team van 10 andere mensen nemen zij zowel het café als de fietsherstelplaats voor hun rekening. “In het café is ook nog een shop waar mensen onder andere totebags en T-shirts kunnen kopen. We organiseren ook activiteiten. Zo komt er bijvoorbeeld elke woensdag een kapper langs en houden we brunches op zaterdag.”

Op woensdag om 17 uur opent café Tandem in de aanwezigheid van Molenbeekse burgemeester Françoise Schepmans (MR). Geïnteresseerden kunnen, met of zonder fiets, nog in de bar terecht tot en met 14 juli.

Daarna gaat fietscafé Tandem op zoek naar een permanente locatie om zich te vestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?