Uber Eats levert maaltijden van sterrenchefs

© Racines Bruxelles
| Volgende week brengt Uber Eats onder meer de gerechten van Racines Bruxelles (foto) aan de deur.

Stoemp met worst of witloof in de oven: de eigen traditionele maaltijden blijven het favoriete eten van de Belgen. Maar we maken de Belgische kost amper zelf klaar. Voedselkoerier Uber Eats speelt daar handig op in en voegt Belgische klassiekers toe aan het aanbod. Die worden bereid door sterrenchefs van enkele Brusselse restaurants.

Kip met appelmoes , balletjes in tomatensaus of tomates crevettes: het is slechts een beperkte greep uit de Belgische klassiekers. Voorlopig stortte Uber Eats zich op de levering van exotischer voedsel, zoals pizza, Aziatische keuken of couscousgerechten.

Met die traditie wil de voedselkoerier breken. Daarom lanceert uber Eats volgende week een proefproject. Voor 18 euro kan je een Belgische klassieker bereid door een sterrenchef aan huis laten leveren. De sterrenchefs van La Paix (Anderlecht), Racines Bruxelles (Elsene), Sanzaru (Sint-Pieters-Woluwe) en Bouchéry (Ukkel) ontfermen zich over de bereiding.

Belgische kost boven

Uber Eats concludeert uit eigen onderzoek dat mensen vooral bestellen om iets nieuws te proberen. Maar tegelijkertijd blijkt dat 35 procent van de Belgen minstens vier keer per week een typisch Belgisch gerecht eet. De helft verkiest Belgische kost boven de Italiaanse en Aziatische keuken.

Wat wel opvalt is dat een minderheid van de Belgen zichzelf aan deze recepten waagt. We laten onze traditionele gerechten het liefst klaarmaken door onze partner (39,3%), door chefs (31,4%) of door onze ouders (25,5%). Slechts één op de vijf Belgen bereidt zijn traditionele gerechten zelf.

Daar denkt Uber Eats handig op in te spelen. Tussen 17 en 23 september kan je de Belgische gerechten van de sterrenchefs bestellen bij de leverdienst. Als het proefproject een succes blijkt, kan het opgenomen worden in het permanente aanbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?