2010 was toeristisch topjaar voor Brussel

© brusselnieuws.be
28/07/2011
Het Brussels gewest ontving in 2010 voor het eerst meer dan drie miljoen toeristen. In vergelijking met het jaar ervoor steeg het aantal toeristen met bijna acht procent. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Ook het aantal overnachtingen ging omhoog.

Met drie miljoen toeristen overschrijdt Brussel een historische kaap. Tien jaar geleden ontving het gewest nog slechts 2,3 miljoen toeristen. 2010 telde enkele belangrijke evenementen voor de hoofdstad. Zo was er het Europees voorzitterschap van België, dat extra zakentoeristen lokte, en de passage van de Tour de France.

Het aantal toeristen steeg in 2010 met 7,7 procent in vergelijking met 2009. Het aantal overnachtingen ging dan weer met 6,9 procent omhoog tot ruim 5,5 miljoen. Ongeveer een vijfde van de toeristen en overnachtingen zijn Belgisch.

Het Belgisch toerisme doet het eveneens goed. In 2010 werden 6,1 procent meer toeristen en 3,6 procent meer overnachtingen genoteerd. De meeste toeristen worden gelokt in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni