1821 Beeld Kanal gestript

| De glazen op de voorgevel van Kanal-Centre Pompidou zijn al weggehaald.

22 miljoen euro extra subsidies voor Kanal-Centre Pompidou

NL
© BRUZZ
09/12/2022

De Brusselse regering voorziet 22 miljoen euro extra subsidies voor de verbouwingen van Kanal-Centre Pompidou, het museum voor hedendaagse kunst. Door de oorlog in Oekraïne zijn de bouwprijzen gestegen.

Dat meldt L’Echo en wordt bevestigd door Zeynep Balci, de woordvoerster van minister-president Rudi Vervoort (PS), die bevoegd is voor het project.

Wie af en toe aan het Sainctelettesquare passeert, zal het al zijn opgevallen: de ruiten van de iconische façade van Kanal zijn weggehaald. De verbouwingswerken aan de oude Citroëngarage zijn dit jaar van start gegaan en zijn voorzien om in 2025 af te lopen.

In 2017 raamde een extern bureau de kosten voor de werkzaamheden nog op 150 miljoen euro, maar dat bedrag werd nu geherwaardeerd naar 172 miljoen euro. Reden voor de plots hogere kosten is de oorlog in Oekraïne, waardoor materialen duurder zijn geworden. “Overal stijgen de prijzen, maar in de bouw nog meer dan elders. Daar ligt de inflatie rond 25 procent,” zegt Balci.

Donderdag heeft het Brussels Gewest beslist dat ze een uitzonderlijke investeringssubsidie van 22 miljoen euro uittrekt om de kosten van het gewestelijk project te dekken. “Dat bedrag ligt in lijn met de inflatie-index, zoals vastgelegd door de FOD Economie,” aldus nog Balci.

De verbouwingswerken verlopen volgens schema. Een concrete einddatum zal Kanal volgens het kabinet-Vervoort in de loop van volgend jaar communiceren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni