3.000 euro premie voor cafés en restaurants beschikbaar vanaf 17 november

HD
© BRUZZ
13/11/2020

De Brusselse regering heeft donderdag het voorstel van Staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) voor financiële steun aan de horeca goedgekeurd. Het gaat om een eenmalige premie van 3.000 euro voor horecazaken die door de tweede lockdown moeten sluiten.

Het gaat om ongeveer 8.500 zaken en een totaal budget van 26 miljoen euro. “Het aanvraagformulier voor de premie zal vanaf dinsdag 17 november beschikbaar zijn op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid,” schrijft het kabinet in een persbericht.

"De horeca betaalt een zware prijs voor de crisis. Caféhouders en restaurateurs zijn de eersten die als gevolg van de gezondheidsbeslissingen in verband met de tweede golf van het virus hebben moeten sluiten. De gewestelijke premie van 3.000 euro die voor hen bestemd is, moet hen nu helpen om bepaalde vaste kosten te dragen die niet door de federale steun worden gedekt, zoals het overbruggingsrecht of de tijdelijke werkloosheid,” aldus Trachte.

De steun is toegankelijk voor restaurants, cafés en bars, drinkgelegenheden, theehuizen en cafetaria’s. Ondernemingen die de sluitingsverplichting niet naleven of deze niet hebben nageleefd, komen niet in aanmerking, met uitzondering van ondernemingen die afhaalmaaltijden hebben georganiseerd met inachtneming van de geldende maatregelen.

“Ondertussen hebben andere bedrijven ook moeten sluiten na de beslissingen van het Overlegcomité van 30 oktober. De Brusselse regering werkt nu aan hun ondersteuning via nieuwe steunmechanismen", voegt Trachte nog toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Economie, coronacrisis steunmaatregelen, Barbara Trachte, horecasluiting

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni