uber eats ubereats ilot sacré beenhouwersstraat restaurant terras toerist toerisme toeristen

| Uber Eats

74 keer meer ritten met bezorgdienst Uber Eats in Brussel in zes jaar tijd

AD
© BRUZZ
10/10/2022

Vandaag is Uber Eats precies zes jaar aanwezig in Brussel. Het bezorgplatform werd in 2016 gelanceerd in de hoofdstad en is sindsdien flink uitgebreid. Zowel het aantal ritten en koeriers als het aantal restaurants groeide aanzienlijk.

Uber Eats is de afgelopen jaren sterk gegroeid in Brussel. Op 6 jaar tijd is het aantal ritten in de hoofdstad met 74 vermenigvuldigd, het aantal koeriers met 13 en het het aantal restaurants dat de bezorgdienst gebruikt met 38.

Sushi en hamburgers

Vooral horecazaken die sushi of hamburgers serveren zijn sterk gegroeid, aangezien deze keukens het populairst zijn in Brussel.

Hoewel de inwoners van de hoofdstad wel van klassiekers houden, hebben ook andere restaurants zoals Knees to Chin, Green Mango, 2e Élément en Umamido hun plekje opgeëist.

Boodschappen

Sinds 2020 kan je ook boodschappen aan huis laten leveren met de app. Daarvoor ging Uber Eats samenwerkingen aan met een reeks nieuwe detailhandelaren zoals bakkers, slagers en supermarktketen Carrefour. Ook deze functie wordt veelvuldig gebruikt door Brusselaars die geen zin of tijd hebben om naar de winkel te gaan.

Populaire dagen

Vooral zon- en maandag zijn populaire dagen om eten te bestellen. Sinds de start van het bezorgplatform zijn de drie drukste dagen voor bestellingen dan ook maandagen geweest, waaronder de Paasmaandag van 2021, gevolgd door een zondag.

De grootste bestelling die het platform registreerde, was er een van maar liefst 58 gerechten - hamburgers, nacho’s,... - bij Bro's Burger in het centrum.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni