20230621 1850 Verkiezingen Franstalig Bernard Clerfayt FDF bewerkt
© Photonews

Actieplan IT-uitgaven levert Brussels Gewest besparing van 1,8 miljoen op

© Belga
21/08/2023

Het Brussels Gewest heeft in 2022 ruim 1,8 miljoen euro bespaard door het actieplan om de IT-uitgaven te optimaliseren. Dat meldt minister van Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) maandag.

"We hebben een centraal IT-aankoopbureau opgericht. Voortaan moeten alle administraties voor hun IT-aankopen langs deze centrale gaan. Dat heeft een aantal voordelen: één bestek, één bestelbon en één licentie die de departementen kunnen delen", aldus de minister.

In 2021 stelde Clerfayt een actieplan op om de IT-uitgaven van het Brussels Gewest te optimaliseren door onder andere de bundeling van digitale aankopen, licentiecontracten en helpdesktools. De eerste beleidswerf heeft ervoor gezorgd dat het Gewest 1.874.844 euro kon besparen in 2022.

Het actieplan voorziet ook in de bundeling van functies. De teams van de helpdesk werden bijvoorbeeld anders georganiseerd, zodat verschillende administraties kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke helpdesk.

"De begrotingssituatie van het Gewest dwingt ons om onze manier van werken te verbeteren. In 2022 werd bijna 2 miljoen euro bespaard, maar tegen 2025 zullen de maatregelen ons in staat stellen om 29 miljoen euro te besparen", besluit minister Clerfayt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie