Actiris reikt 100ste diversiteitslabel uit

© Antoine Doetsch
| Didier Gosuin (DéFi), Minister van Economie en tewerkstelling in de Brusselse Regering.

Vandaag reikt minister van werk Didier Gosuin aan tien ondernemingen het diversiteitslabel van Actiris uit. Een label dat sinds 2008 wordt gegeven aan bedrijven die zich actief inzetten tegen discriminatie.

De tien organisaties die vandaag het label krijgen zijn: de dienstencheque-ondernemingen AVS-TUD en Acélya, de coöperatieve van geassocieerde apothekers CERP, de Brusselse vertaal en tolkdienst Setis, schoonmaakbedrijf Belcco, Pfizer, aangepaste arbeidsorganisatie Ferme nos pilifs, de Nationale Loterij, thuiszorganisatie Gammes en Eurobussing.

Dienstencheque-onderneming Acélya bijvoorbeeld geeft met het label een sterk signaal dat het geen discriminatie tolereert. ‘Ons personeel werd al geconfronteerd met racistische opmerkingen en we kregen ook klanten over de vloer die geen huishoudhulp wilden van een bepaalde origine. Dankzij dit label kunnen we duidelijk laten zien dat respect voor diversiteit deel uitmaakt van onze waarden’, zegt directrice van Acélya Céline Laurent. Het bedrijf maakte ook een toneelstuk waarin huishoudhulpen hun ervaringen met discriminatie naspeelden.

Veel meer bedrijven moeten werk maken van diversiteit

Om het label te krijgen, werkten de tien organisaties samen met Actiris een diversiteitsplan uit om de diversiteit binnen hun organisatie te verbeteren. Wanneer de organisaties het diversiteitsplan effectief succesvol uitvoeren, kunnen ze het officiële label aanvragen bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Na de toekenning van het label kunnen de bedrijven niet op hun lauweren gaan rusten. Na twee jaar wordt hun diversiteitswerking geëvalueerd en kan het label verlengd of ingetrokken worden. Er is ook nog werk aan de winkel zegt minister van Werk Didier Gosuin: “Het aantal gelabelde ondernemingen, blijft jammer genoeg minder dan 0,2 procent van de Brusselse ondernemingen. Het is dan ook onze ambitie om hun aantal sterk op te drijven, dankzij onze plannen die volop inzetten op ondersteuning van ondernemingen die willen werken rond diversiteit.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?