Airbnb wil dat Brusselse regels eenvoudiger worden

© Photonews
| Airbnb vraagt de Brusselse autoriteiten om de verhuurregels te verduidelijken en te vereenvoudigen.

Het wereldwijde verhuurplatform Airbnb dringt bij de Brusselse autoriteiten aan op een verduidelijking en vereenvoudiging van de regels waaraan verhuurders in de hoofdstad moeten voldoen. Het bedrijf heeft daarvoor maandag een brief gestuurd naar Brussels minister-president Rudi Vervoort, met een kopie aan Brussels burgemeester Philippe Close en het Brusselse parlement.

Volgens het bedrijf krijgen Brusselaars die zich registreren en hun woning een paar dagen willen verhuren af te rekenen met "zware verplichtingen." "Om een registratienummer te krijgen, moeten verhuurders een formulier van 17 bladzijden invullen en moeten ze tot 18 verschillende administratieve stukken toevoegen. Woningen moeten ook voldoen aan tientallen accomodatievereisten," klinkt het.

In zijn brief pleit Airbnb daarom voor een "eenvoudige, snelle en geharmoniseerde" administratieve procedure voor occasionele verhuurders. Het bedrijf suggereert een online aanmeldings- of registratiesysteem waarmee de autoriteiten versneld een registratienummer kunnen toekennen.

Airbnb engageert zich zelf om de vermelding van het registratienummer te verplichten bij advertenties in het Brussels gewest, een verplichting die volgens het bedrijf ook al geldt in tientallen andere steden zoals Amsterdam, Parijs en Athene.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?