| De antiekmarkt staat deze zomer zowel op de Zavel in Brussel als op het Lichttorenplein in Knokke.

Antiekmarkt Zavel verleidt Vlaamse klanten in Knokke

SN
13/08/2018

Steeds minder Vlamingen snuisteren antiek op de Zavelmarkt in Brussel, iedere zaterdag en zondag. Dus trekken de marktkramers deze zomer ook naar Knokke, om nieuwe én bestaande klanten te lokken.

“Ik sta al 26 jaar op de Zavelmarkt en ik zie elk jaar minder Vlamingen langskomen,” zegt antiekverkoper Ian Panné. Hij vertegenwoordigt de antiekverkopers van de Zavel in Brussel. “Franse en Duitse toeristen komen wel veel langs, net zoals een deel Franstalige Belgen.”

Om die Vlaamse afzetmarkt weer aan te boren, trekken de antiekverkopers deze zomer naar Knokke. “Iedere dinsdag staan we op het Lichttorenplein. En na een keer of zes merken we dat het begint te draaien. Er komen steeds meer mensen op af.”

Kunstzinnige kuststad

“Waarom Knokke? Omdat dat de kuststad is met de meeste bijklank qua kunst en antiek,” zegt Panné. “Bovendien brengen veel van onze Brusselse klanten, doorgaans rijke families, de zomervakantie in Knokke door.”

Nu al een positieve ervaring, volgens Ian Panné. “Misschien trekken we in de toekomst ook naar andere Vlaamse steden. Naar Brugge bijvoorbeeld, dat ook een connotatie van kunst en antiek draagt. Maar dat moeten we nog bekijken.”

Oldtimers

“En natuurlijk staan we nog steeds heel de zomer op de Zavel,” benadrukt de antiquair. “Voor alle duidelijkheid: in het weekend is het altijd markt. Bij weer en wind, sneeuw of onweer.”

Om ook in Brussel extra klanten te lokken, zijn er iedere maanden speciale evenementen. Komend weekend, 18 en 19 augustus, kan je er oldtimers gaan bewonderen. In september staat de markt in het teken van de Brusselse folklore, in oktober is het Zavel Design Market, en in november zijn er de Nocturnes van de Zavel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , antiekmarkt , Grote Zavel , Ian Panné

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni