Audi Brussels beëindigt contracten van 145 interim-medewerkers

© PhotoNews
| "Omdat de productie niet opgevoerd wordt, is dat extra personeel niet meer nodig," klinkt het bij de socialistische vakbond.

De directie van Audi Brussels heeft de vakbonden laten weten dat ze in de komende dagen en weken de contracten zal beëindigen van 145 interim-medewerkers. Dat is vernomen uit syndicale bron. Een tweede golf zou het aantal interimcontracten die beëindigd worden kunnen doen oplopen tot 250. Bij de directie van de fabriek kon vrijdag niemand bereikt worden voor commentaar.

De interim-medewerkers wier contract beëindigd wordt zullen opgenomen worden in een reserve om, indien nodig, later weer opgeroepen te worden.

De directie wijt de beslissing volgens de vakbond aan moeilijkheden bij een leverancier van noodzakelijke elementen voor de assemblage van de batterijen voor de elektrische wagens die in Brussel gebouwd worden. De directie heeft daarom het productieprogramma moeten herzien. "De productie had dit jaar moeten stijgen ten opzichte van vorig jaar, en de directie had daarop geanticipeerd met het personeelsbestand. Maar omdat de productie niet opgevoerd wordt, is dat extra personeel niet meer nodig," klinkt het bij de socialistische vakbond.

Een vergadering tussen de directie van de Brusselse fabriek en de vakbonden is woensdag gepland. De vakbond wil er de directie een werkzekerheidsgarantie vragen tot 2025, "om het personeel gerust te stellen".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?