Beci: 'Slechts 11 procent ondernemers heeft nog vertrouwen in Brusselse regering'

Olivier Willockx van BECI.

Het vertrouwen van de Brusselse ondernemers in de regering van het hoofdstedelijk gewest om actuele problemen aan te pakken, staat op een historisch dieptepunt. Slechts 11 procent zegt nog vertrouwen te hebben in de ploeg van minister-president Rudi Vervoort (PS). Dat blijkt donderdag uit de zesmaandelijkse barometer van Beci, dat de belangen van de Brusselse ondernemingen verdedigt.

In juli 2020 bleek het vertrouwen in de regering-Vervoort met 21 procent al erg laag te staan. Zes maanden later is dat vertrouwen "in vrije val", zegt Beci. 39 procent van de bevraagden heeft "helemaal geen vertrouwen", 40 procent "weinig vertrouwen", slechts 11 procent heeft wel nog vertrouwen.

Volgens Olivier Willocx, de gedelegeerd bestuurder van Beci, hebben de cijfers veel te maken met het "slecht beheer" van de coronacrisis. Hij vraagt ook om een debat over het Brussel van de toekomst. "Dat is een uitdaging die het gewest niet alleen aankan. De private sector is een belangrijke partner in het Brussels herstel," zegt hij.

De druk op de economische activiteit en de werkgelegenheid moet volgens Willocx verlicht worden door de belastingen op regionaal en lokaal niveau te verlagen en door een administratieve vereenvoudiging door te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?