Belg in polepositie om CEO van Brussels Airlines te worden

© PhotoNews

Het plotse vertrek van Christina Foerster als CEO van Brussels Airlines heeft de werknemers verrast. "Niemand had dit zien aankomen", aldus Anita Van Hoof van de socialistische bediendebond BBTK. Dieter Vranckx lijkt voor haar en de andere vakbondsmensen de meest aangewezen persoon om Foerster op te volgen. "Hij geniet het vertrouwen", zegt Filip Lemberechts van de liberale vakbond ACVLB.

De aankondiging dat Foerster vertrekt, was een totale verrassing, reageert ook Paul Buekenhout van de christelijke vakbond ACV Puls. De Duitse krijgt een directiefunctie bij moedermaatschappij Lufthansa.

Vranckx kent het huis

De kans is groot dat de Duitse door een Belg zal worden opgevolgd als CEO van Brussels Airlines. Dieter Vranckx, momenteel financieel directeur van de luchtvaartmaatschappij, is de grootste kanshebber op de job. De raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij zou zijn aanstelling deze week nog formaliseren.

De drie vakbondslui zouden zich in die keuze kunnen vinden. "Hij lijkt de aangewezen man, want hij kent het huis, zowel dat van Brussels Airlines als dat van Lufthansa", aldus Buekenhout. "Hem kennen we tenminste, hij is een Belg en hij is perfect tweetalig", voegt Van Hoof toe.

Vranckx weet van wanten

Ook voor de liberale vakbond zou Vranckx een logische keuze zijn. "Als de kapitein weg is, hopen we dat er niet iemand komt die het schip opnieuw van koers zal doen veranderen", stelt Lemberechts. Dat lijkt bij Vranckx niet het geval te zijn. "Hij is de architect van Reboot", het toekomstplan voor Brussels Airlines dat momenteel besproken wordt met de vakbonden. "Als het Vranckx wordt, zal hij op hetzelfde spoor willen verdergaan."

Nog volgens de ACLVB'er geniet Vranckx, die sinds mei 2018 de financieel directeur is, het vertrouwen van de mensen. "Hij heeft tot nu toe een goed parcours gereden. Hij is bij Brussels Airlines gekomen op een moeilijk moment, toen er een pilotenstaking was, maar hij heeft bewezen dat hij de zaken kan aanpakken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?