Brussels Airlines gaat 160 miljoen per jaar besparen

© Brussels Airlines
Updated: 07-11-2019 - 09:33

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil tegen 2022 een kostenbesparing realiseren van meer dan 160 miljoen euro op jaarbasis. Dat is donderdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zo werd uit goede bron vernomen.

De kosten van Brussels Airlines bedroegen in 2018 net geen 1,6 miljard euro, zo blijkt uit de jaarcijfers van de maatschappij. Vergeleken daarmee gaat het dus om een kostenbesparing van circa 10 procent. De besparingsdoelstelling werd vastgelegd in het kader van het toekomstplan, "Reboot" genaamd.

Volgens dat plan zal Brussels Airlines de komende jaren evolueren naar een kleinere, maar meer winstgevende maatschappij. Het doel is om tegen 2022 een winstmarge van minstens 8 procent te bereiken, waarna er weer aan groei zou kunnen worden gedacht.

Wat de impact zal zijn van de besparingen voor de circa 4.200 werknemers is nog niet duidelijk. Dat zal de komende maanden, zelfs jaren, departement per departement bekeken worden. De directie engageert zich om banenverlies zoveel mogelijk op te vangen via vrijwillige vertrekken, al zijn ontslagen ook niet volledig uitgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?