Hotel Welcome (archiefbeeld)

Beloofde premie voor hotelsector nu beschikbaar

JP
© BRUZZ
02/05/2022

De premies voor de Brusselse hotelsector die eerder al werden aangekondigd, zijn nu beschikbaar dankzij vrijgekomen Europese budgetten. Het gaat om een bedrag van in totaal 18 miljoen. Per toeristische accommodatie geldt een plafond van maximaal 350.000 euro. Ondernemers kunnen hun premie-aanvraag nog indienen tot 15 mei.

De omzet terug naar het pre-corona niveau brengen vraagt heel wat inspanningen. De premie voor hotels, aparthotels en andere gastenverblijven moet hun herstel daarom verder ondersteunen. De premie werd ingevoerd door ministers Barbara Trachte (Ecolo), minister-president Rudi Vervoort (PS) en Sven Gatz (Open VLD). De premie wordt nu beschikbaar dankzij het 'tijdelijk staatssteunkader' van de Europese Commissie.

Naast de financiële steun zijn ondernemers in de hotelsector nog tot 30 juni vrijgesteld van de citytaks, de hotelbelasting. Aan het begin van de coronacrisis werd de belasting al geschorst, nu is die maatregel opnieuw verlengd.

Voor de financiële steun geldt een maximum van 350.000 euro per ondernemer. Concreet gaat het voor hotels en aparthotels om 1.100 euro per accommodatie-eenheid. Voor accommodaties van 18 eenheden of minder gaat het om een forfaitair bedrag van 20.000 euro. Andere soorten toeristische logiezen maken aanspraak op een forfaitair bedrag van 12.500 euro.

Een premieaanvraag moet uiterlijk op 15 mei 2022 worden ingediend. De administratie Brussel Economie en Werkgelegenheid heeft alle informatie over de premie online geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni