Match in Woluwe Shopping Center met sluiting bedreigd

71105e03-schermafbeelding2023-09-22om130730.png
© Google Maps
| De Match op de benedenverdieping van het Woluwe Shopping Center is met sluiting bedreigd.
© Google Maps
| De Match op de benedenverdieping van het Woluwe Shopping Center is met sluiting bedreigd.
Updated: 22-09-2023 - 13:18

Bij Match en Smatch zijn 690 banen bedreigd in de ondersteunende diensten en de winkels die niet aan Colruyt verkocht worden. Dat melden de supermarktketens, dochterbedrijven van de groep Louis Delhaize, vrijdag in een persbericht. De Match in het Woluwe Shopping Center in Sint-Lambrechts-Woluwe is met sluiting bedreigd. De overige Brusselse vestigingen van Match en Smatch - in Vorst, Sint-Gillis, Stockel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek - worden overgenomen door Colruyt.

Colruyt wil 57 van het tachtigtal Belgische Match- en Smatchwinkels overnemen. Voor de resterende winkels lijkt het doek te vallen. Tijdens een bijzondere ondernemingsraad vrijdagmorgen deelde de directie mee dat 690 banen bedreigd zijn bij Match, Profi (bedrijf achter Smatch) en Associated Retail, dat deels instaat voor de logistiek van beide merken.

"Parallel aan de voorgenomen transactie met Colruyt Group en bij gebrek aan een alternatieve oplossing, kondigde de directie vanmorgen in de buitengewone ondernemingsraad dan ook haar intentie aan om over te gaan tot een collectieve ontslagprocedure voor de medewerkers van de resterende logistieke en ondersteunende diensten die mogelijks sluiten en voor winkels waarvoor geen koper gevonden wordt", klinkt het in het persbericht van de supermarktketens.

"Deze intentie kan gevolgen hebben voor de tewerkstelling van maximaal 690 medewerkers voor de ondernemingen Match, Profi en Associated Retail."

Match en Smatch laten wel nog weten dat er op dit moment verschillende onderhandelingen lopen en "opties open staan". "De directie is ervan overtuigd dat de overdracht van de winkels aan Colruyt Group en aan andere potentiƫle spelers de beste optie is om het voortbestaan van de winkels en het merendeel van de tewerkstelling te verzekeren", klinkt het.

Verlieslatende keten

In 2019 sloten Match en Smatch al vijftien winkels. De coronacrisis zorgde voor een tijdelijke heropflakkering, maar de afgelopen jaren werden telkens met verlies afgesloten.

De ondernemingen Match en Profi (Smatch) beheren 77 verkooppunten, waarvan 30 onder het merk Match en 47 onder het merk Smatch. Daarnaast zijn er ook nog eens acht franchisepunten, waaronder drie Smatch en vijf Match. Associated Retail zorgt voor een deel van de logistiek van beide merken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?