| De nieuwe winkel van BikeRepublic in Evere

Bike Republic neemt eerste winkel over in Brussel

© Belga - BRUZZ
17/08/2022

Bike Republic, de fietsenketen van Colruyt Group, heeft een eerste zaak overgenomen in Brussel, IMP Bike in Evere. De overname past in het plan van de keten om dé referentie te worden binnen de Belgische (e-)bikemarkt, met 50 tot 60 winkels in heel het land.

Colruyt Group nam in 2019 een meerderheidsaandeel in de fietsenketen Fiets!, die in 2021 werd omgedoopt tot Bike Republic, met het idee om ook verder uit te breiden naar Wallonië en Brussel. De opening van de winkel in Evere is dan ook een mijlpaal, zegt directeur van Bike Republic Wim Teerlynck.

"Zaakvoerders Isabelle en Michel Parmentier bouwden IMP Bike uit tot één van de grootste en meest gerespecteerde fietsspeciaalzaken van Brussel," klinkt het in een persbericht. "Ze dragen er al jarenlang hun steentje bij aan een duurzame mobiliteit," iets waar ook Bike Republic mee z'n schouders onder wil zetten.

'Duurzame mobiliteit in Brussel ondersteunen'

"De laatste jaren beweegt er heel wat op vlak van fietsinfrastructuur in onze hoofdstad," zegt Teerlynck. "Daardoor wordt het beetje bij beetje veiliger en prettiger om er te fietsen. Als compagnon de route geloven we dan ook dat wij een rol te spelen hebben in de ontwikkeling van meer duurzame mobiliteit in Brussel", zegt hij.

Bike Republic wil dé referentie worden binnen de Belgische fietsenmarkt en hoopt te groeien naar 50 tot 60 winkels in het land. Het kijkt daarvoor nu vooral naar de Franstalige markt. “Bike Republic Evere wordt onze eerste écht tweetalige winkel en dat is een belangrijke stap richting de Franstalige markt in ons land," legt Teerlynck uit.

"We zijn ons bewust van de verschillen tussen de Vlaamse en de Waalse fietsmarkt, maar we kunnen nu rekenen op de expertise van Isabelle en Michel Parmentier." Zij blijven op post in Bike Republic Evere.

Voordelen van schaalvergroting

De schaaluitbreiding is bovendien voordelig voor kleinere fietsenzaken in een evoluerende markt, die te kampen heeft met toeleveringsproblemen. "De leveringsproblemen door Covid zijn groot geweest, zeker op bepaalde segmenten, zoals mountainbike of sport," zegt Dieter Struye, algemeen directeur non-food bij Colruyt.

"Bovendien moet je je het kunnen permitteren om fietsen in stock te nemen, en dat is nu eenmaal moeilijker voor kleine fietsenzaken die weinig cash hebben." (Lees verder onder de afbeelding)

20220817_BIKE REPUBLIC_OVERNAME IMP BIKE EVERE

| Isabelle en Michel Parmentier met hun team, waarmee ze de nieuwe Bike Republic zullen runnen in Evere.

"Bike Republic heeft een strategische stock van meer dan 10.000 fietsen. Daardoor hebben we in alle segmenten een sterk aanbod." En ook voldoende technisch personeel vinden is voor een groep als Colruyt een minder grote uitdaging.

Bike Republic telt vandaag 25 winkels, waarvan 24 in Vlaanderen, met 170 medewerkers. Op 1 september komen er daar nog twee winkels bij met de overname van Cyclom in Aalst en Ninove.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni