© Google Streetview | De Blue Tower tekent de Brusselse skyline.

Blue Tower voor 112 miljoen euro van de hand gedaan

TDN
© Belga - BRUZZ
10/08/2020

Kantorencomplex Blue Tower op de Louizalaan verandert van eigenaar. Via een erfpachtovereenkomst voor de komende 99 jaar gaat het Brusselse landmark voor zo'n 112 miljoen euro van de hand. Kantoorbedrijf Befimmo boekt zeven jaar na aankoop flinke winst. De koper is nog onbekend.

Befimmo kocht de Blue Tower aan de Louizalaan in 2013 van Morgan Stanley voor 78,5 miljoen euro. De toren met verschillende huurders was toen net grondig gerenoveerd. Het gebouw beschikt over 24.535 vierkante meter bureauruimte, 3.629 vierkante meter archiefruimte en 285 vierkante meter handelsruimte.

Befimmo mag de nieuwe eigenaar niet bekendmaken. Dat is contractueel zo bedongen. De overeenkomst gaat over een erfpachtrecht van 99 jaar voor een totaal bedrag van ongeveer 112 miljoen euro. In de tweede helft van 2020 verwacht Befimmo een nettomeerwaarde in de boeken te schrijven van 22 miljoen euro.

Investeren in Noordwijk

De deal maakt deel uit van de strategie van Befimmo om 'rijpe' activa te verkopen. "En dan heb je soms plots de goede locatie op het goede ogenblik, zoals nu. Er kunnen nog dergelijke transacties volgen", klinkt het bij Befimmo. De operatie bevestigt volgens het bedrijf dat investeerders interesse blijven hebben in de Brusselse kantoormarkt. "Dat is een robuuste markt, ook in tijden van crisis."

Met de opgehaalde cash financiert Befimmo mee de renovatieprojecten in de Noordwijk. Een welgekomen meerwaarde voor het bedrijf dat in de Noordwijk aan het ZIN-project werkt. Een ander Befimmo-project waarvoor de centen eveneens welkom zijn is de Quatuor-site, waar enkele maanden geleden nog het Boudewijngebouw stond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, blue tower, befimmo, Louizalaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie