Brusselse landmark Blue Tower te koop

De Blue Tower langs de Louizalaan (Foto Fonk)

Het bekende kantoorgebouw op de Louizalaan, de Blue Tower, zou te koop staan, schrijft De Tijd. Volgens kenners zou de verkoop zo’n 120 miljoen euro kunnen opleveren, een bedrag dat eigenaar Befimmo kan gebruiken in haar ZIN-kantoorproject in de Noordwijk.

Volgens De Tijd gonst het van de geruchten op de prestigieuze vastgoedbeurs MIPIM in Cannes. Vastgoedmakelaar CBRE zou de opdracht hebben gekregen om een koper te zoeken voor de Blue Tower. Het kantoorgebouw op de Louisalaan telt 24 verdiepingen. Da’s goed voor 24.500 m2 kantoorruimte, 3.600 m2 archiefruimte en 285 m2 winkelruimte en ruim 330 parkeerplaatsen.

Welgekomen meerwaarde.

Experts schatten de prijs van het gebouw op 120 miljoen euro. Befimmo kocht het gebouw van Stanley Morgan in 2013. De toren werd toen op zo’n 80 miljoen euro geschat. Befimmo investeerde 6 miljoen in de renovatie van het gebouw. Als de verkoop doorgaat kan het een meerwaarde opleveren van om en bij de 15 miljoen euro, weet Jan Opdecam van KBC Securities.

WTC wordt ZIN
© Befimmo/Jaspers-Eyers/51N4E/L'AUC
| Simulatiebeeld van het ZIN-project, gezien vanaf de Simon Bolivarlaan.

Een welgekomen meerwaarde voor Befimmo dat momenteel in de Noordwijk aan het ZIN-project werkt, waar op termijn 3.800 ambtenaren van de Vlaamse Overheid kantoor zullen houden. Een ander Befimmo-project waarvoor de centen eveneens welkom zijn is de Quatuor-site waar enkele maanden geleden nog het Boudewijngebouw stond.

Nieuw kantoor voor Hays

Net vandaag opent het internationale rekruteringsbureau Hays haar nieuwe kantoren in de Blue Tower. Het bedrijf is sinds 2002 actief in Brussel. Hays heeft een prachtig boekjaar achter de rug met een groei van om en bij de 24%. De keuze om het Brusselse kantoor uit te breiden en te vernieuwen komt er door de groeiopportuniteiten die de regio biedt. “Brussel is het hart van Europa én de economische long van België”, zegt Nathalie Alhadeff, National Director Hays Experts & Executive.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?