Bon-Bon haalt hoogste plek in GaultMillau

© meesterkoks

Het Brusselse restaurant Bon-Bon is voor het eerst nummer één voor de recensenten van restaurantgids GaultMillau.

Dat werd maandag aangekondigd op de twaalfde editie van de GaultMillau voor België en Luxemburg, meldt De Standaard.

Christophe Hardiquest van restaurant Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe mag juichen: voor de eerste keer in tien jaar tijd krijgt zijn restaurant een score van 19,5/20. Hij moet die plaats wel delen met Peter Goossens, wiens driesterrenrestaurant Hof van Cleve al voor de vierde keer op rij het beste restaurant van België is volgens de restaurantgids.

De Comme Chez Soi aan het Rouppeplein moet een half puntje inleveren (18,5/20).

De Brusselse Jonge Chef van het Jaar is Damien Bouchery van Bouchéry in Ukkel.

De laureaten Prijs-plezier Brussel dit jaar heet Unico, en ligt in Elsene. De Ontdekking van het Jaar is Beaucoup Fish in Brussel-Stad, en Little Paris in Waterloo voor Wallonië.

De sterkste stijgers zijn Samouraï aan de Brusselse Wolvengracht en Boury in Roeselare, elk met een score van 17/20.

Aziaat van het Jaar werd L’Orchidée Blanche in Elsene.

In totaal vindt u meer dan duizend adressen terug in de nieuwe editie van GaultMillau, waarvan 112 nieuwe. De restaurantgids ligt vanaf woensdag voor 28 euro in de boekhandel.

De Brusselse winnaars bij GaultMillau op een rijtje

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement