Bpost haalt op zaterdag geen pakjes meer op

© bruzz
| Bpost stopt met de ophaling van pakketten in het postkantoor tijdens het weekend.

Bpost stopt met de ophaling van pakketten in het postkantoor tijdens het weekend. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en De Standaard dinsdag.

De kranten spreken van een opvallende beslissing: als het bedrijf de voorbije jaren iets aan te kondigen had over pakjesbezorging: het ging het altijd om een uitbreiding of verbetering van de dienst. De bedeling van pakketten is voor het bedrijf een van de enige groeimarkten.

Er wordt nu voor het eerst bespaard in de dienstverlening wat pakjes betreft. Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck erkent in de kranten dat de maatregel genomen is "om de onderneming rendabel te houden". "Het grootste deel van het volume aan pakjes, zelfs bijna honderd procent, wordt toch op weekdagen binnengebracht", zegt ze. "Voor de grote bedrijven, die niet langs het postpunt passeren, verandert er niets."

Dat betekent dus dat pakketten die zaterdag binnengebracht worden, ten vroegste dinsdag op hun bestemming aankomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?