Bpost wil duurdere postzegels voor ééndagslevering

© PhotoNews
| Sommige bussen bevatten dagelijks slechts drie à vier brieven.

Wie vanaf 2019 zeker wil zijn dat een brief na één dag geleverd wordt, zal daarvoor meer moeten betalen. Dat is de wens van bpost-topman Koen Van Gerven.

Tot 2007 bestond er nog een systeem van duurdere postzegels voor een snellere levering. Van Gerven wil dat nu terug invoeren. Hij kijkt als voorbeeld naar Denemarken. "Daar wordt elke dag maar één kant van de straat geleverd," aldus de topman. "Enkel voor wie een levering wil in één dag tijd en daarvoor meer betaalt, steken de postbodes de straat over."

Van Gerven lanceert het voorstel in interviews met De Tijd en De Morgen. Hij wil bovendien snoeien in het aantal rode brievenbussen. België telt er momenteel een kleine 14.000. In tien jaar tijd is het aantal brieven dat daarin wordt achtergelaten met ongeveer de helft gedaald, zegt Van Gerven. In zo'n 1.000 bussen zitten volgens hem slechts drie à vier brieven per dag.

Van Gerven ziet geen reden om te vermoeden dat de overheid, aandeelhouder van bpost, niet mee in zijn voorstellen zou willen stappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?