| File aan de bankautomaat in Molenbeek

Brussel bezorgd om afname bankautomaten in Gewest

RF
© Belga
01/06/2022

De federale regering gaat met de banksector praten over de afname van het aantal bankautomaten, zo is woensdag gebleken na afloop van het Overlegcomité. Het Brussels Gewest is net als het Waals en Vlaams Gewest bezorgd over de toegankelijkheid van bankautomaten.

"De federale regering buigt zich over de zaak. Ze is bezig een stand van zaken op te maken en gaat het gesprek aan met de banksector om een protocol vast te leggen, zodat deze sector zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt. De regering zal wetgevend optreden indien nodig", zo verklaarde Waals minister van Lokale Besturen Christophe Collignon (PS) woensdagmiddag in het Waalse parlement.

De Waalse regering is bezorgd over de toegankelijkheid van bankautomaten en had gevraagd om de kwestie woensdagochtend te bespreken op het Overlegcomité. Volgens Collignon bleek dat ook de andere deelstaten de Waalse bekommernissen delen. "Vlaanderen en het Brusselse gewest hebben zich aangesloten bij onze bezorgdheden", antwoordde hij in het parlement op vragen van Benoît Dispa (Les Engagés) en Stéphane Hazée (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving , bankautomaat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni