Brussel haalt nieuwe brexittrofeeën binnen

© PhotoNews
| De kantoren van de Noordwijk in Brussel

Twee Britse geldtransferdiensten verhuizen van Londen naar Brussel, nu een harde brexit dichterbij komt. Er zijn in korte tijd vijf zulke diensten verhuisd naar België.

De Britse premier Boris Johnson lijkt steeds nadrukkelijker te hinten op een harde brexit, een uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zonder akkoord, en dus worden de financiële markten steeds nerveuzer. Veel grote bedrijven en instellingen zoeken andere oorden op of verhuizen gedeeltelijk, nu Londen een plek van economische en juridische onzekerheid dreigt te worden.

De geldtransferdiensten Worldremit en Prepay Solutions kiezen ervoor om een kantoor te openen in Brussel. Dat schrijft de zakenkrant De Tijd. De Nationale Bank van België kende de bedrijven onlangs een vergunning toe zodat ze actief kunnen worden in ons land.

België is volgens De Tijd in geen tijd uitgegroeid tot een hub voor Britse geldtransferdiensten. Eerder dit jaar kwam Transferwise naar België en in 2017 openden de diensten Moneygram en eBury een kantoor in België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?