Brussel steeds meer in trek bij buitenlandse werknemers

WTC-toren aan de Albert II-laan in de Brusselse Noordwijk WTC-toren aan de Albert II-laan in de Brusselse Noordwijk
© PhotoNews
© PhotoNews

België en Brussel trekken vandaag meer buitenlandse werknemers aan dan vier jaar geleden. Volgens de studie "Decoding Global Talent 2018" steeg ons land op die tijd van de 17de naar de 14de plaats op de aantrekkelijkheidsindex voor internationale werknemers. Brussel doet nog beter en gaat er acht plaatsen op vooruit.

De Belgische hoofdstad behoort daarmee tot de twintig meest aantrekkelijke steden om te werken.

Het populairste werkland blijven de Verenigde Staten, maar het instabiele binnenlandse beleid zorgt er wel voor dat de VS voor werknemers uit sommige landen, waaronder Mexico, aan aantrekkelijkheid inboeten. Hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, die beide een strenger migratiebeleid voeren. Duitsland, dat tot hiertoe stond voor een relatief open beleid, scoort dan weer beter.

Nog volgens de studie zijn in de opkomende economieën steeds minder mensen bereid om in het buitenland te gaan werken. Zo ziet slechts 33 procent van de Chinezen het zitten om voor hun werk andere horizonten op te zoeken, daar waar dat vier jaar geleden nog 61 procent was.

Tot slot stelden de onderzoekers vast dat werknemers vooral kiezen voor bedrijven die focussen op collegialiteit en een gezond evenwicht tussen werk en privéleven. Het loon blijkt een minder doorslaggevende factor te zijn.

Voor de studie van The Boston Consulting Group (BCG), The Network en StepStone werden ongeveer 366.000 personen in 197 verschillende landen bevraagd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?